Cristex -  impermeabilizare beton romana english Cristex

 

Cristex Concentrate, Cristex Damproofer si Cristex Admix sunt produse de inalta performanta pentru impermeabilizarea prin cristalizare a betoanelor. Pentru a beneficia la maximum de calitatile acestor produse este necesara respectarea instructiunilor de aplicare aferente.

 

In cazul aplicarii produselor Cristex Concentrate si Cristex Damproofer se vor respecta urmatoarele etape:

 

1. Pregatirea suprafetei: Se indeparteaza murdaria, praful, molozul, particulele neaderente, vopselele vechi, orice urme de materiale care ar putea inhiba aderenta asigurand un substrat cu capilarele deschise si cu o rugozitate corespunzatoare. Inainte de aplicare se umezeste betonul in profunzime pana la saturatie (pentru detalii suplimentare accesati pagina "Pregatirea suprafetei").

 

2. Preparararea: Se adauga cantitatea de apa prescrisa in fisele tehnice si se amesteca mortarul timp de minimum 3 minute si maximum 5 minute (timp necesar pentru activarea aditivilor incorporati in Cristex Concentrate si Cristex Damproofer. Daca in timpul aplicarii mortarul tinde sa se ingroase restabilirea lucrabilitatii nu se va face prin adaugare de apa ci prin reamestecare.

 

3. Aplicarea: Aplicarea se face fie prin pensulare, fie prin pulverizare fie prin cernerea pulberii uscate pe betonul proaspat turnat. Se vor respecta cerintele privind metodele de aplicare specificate in documentatia tehnica a produselor Cristex Concentrate si Cristex Damproofer, precum si temperaturile si consumurile recomandate. Cristex Concentrate si Cristex Damproofer nu se vor aplica pe suprafete inghetate.

 

4. Tratamentul post-aplicare: Suprafetele tratate se vor proteja de soare, vant, averse de ploaie folosind mijloace corespunzatoare, si se vor mentine in stare umeda timp de 2-7 zile in functie de conditiile atmosferice.

 

In cazul aditivului Cristex Admix pentru impermeabilizarea si protectia betoanelor si mortarelor, se vor respecta instructiunile prevazute in documentatia produsului. Aditivul se poate adauga fie in statia de betoane, la preparare, fie in autobetoniera.

 

Pentru informatii suplimentare contactati departamentul tehnic al SC Iridex Group Plastic SRL


Ghid aplicare Cristex Concentate/Damproofer
Ghid aplicare Cristex Admix